Com entrenar el cos i la ment per retardar l’aparició de l’Alzheimer

Existeix una predisposició genètica per patir Alzheimer, per això, és necessari prendre qualsevol tipus de prevenció perquè la seva aparició es retardi el màxim possible. No obstant això, els esforços que s’han de dur a terme per a això, són petits canvis en la nostra rutina diària.

La lectura puede retrasar la aparición del Alzheimer.

La lectura pot retardar l’aparició de l’Alzheimer.

 
És, per tant, senzill retardar la seva aparició ja que només s’ha d’exercitar de manera adequada el nostre cos i la nostra ment. A més, hem de cuidar des de joves aquells factors que suposen un risc vascular com el sucre en sang, el colesterol o la hipertensió arterial.

Una persona amb colesterol alt, alta pressió sanguínia i obesitat té més possibilitats de perdre funcions cerebrals i que, per tant, li sigui diagnosticat Alzheimer.

 
Consells perquè l’Alzheimer aparegui a més tardar possible
— Cuidar la dieta: aquest és un factor molt important a l’hora de prevenir la seva aparició. S’han detectat propietats protectores contra la demència en aliments com les pomes, les maduixes, les pastanagues, els cítrics, el bròcoli, la carabassa i els llegums. També són bons els aliments que constitueixen la dieta mediterrània.
Per això si es vol retardar l’aparició de l’Alzheimer convé ingerir nous, cacauets, ametlles, festucs i alvocat entre molts altres aliments que constitueixen aquesta dieta.

 

També es recomana menjar peixos com a tonyina, salmó i sardines, que contenen omega 3. A més, podem augmentar els aliments rics en vitamina E -fulles verdes, per exemple-, vitamina B12 -que es troba present en molts productes animals- i fòlic.
No obstant això, no és només el que hem de menjar, sinó que també és necessari rebaixar el nivell d’alguns aliments dins de la nostra dieta. Entre ells, les carns vermelles, les mantegues i les grasses derivades en làctics.
— Realitzar exercici físic: mantenir una vida física activa ajuda a reduir l’aparició de demències en general, entre les quals es troba l’Alzheimer. No obstant això, la realització d’exercici físic no consisteix a enfrontar-se a grans reptes, sinó que amb caminar diàriament durant una hora és suficient. Fins i tot si el temps del dia a dia no permet passejar durant una hora, els experts afirmen que practicar exercici físic durant un total de dues hores setmanals pot ser beneficiós referent a això.

 

— Exercitar el cervell: l’hipocamp és una part del cervell fonamental per a la memòria, que és, a més, una de les primeres a veure’s afectada per l’aparició de l’Alzheimer en la majoria de les ocasions. Per això, és necessari exercitar aquesta part del cervell.
No obstant això, en aquest cas, igual que amb l’exercici físic, no és necessari realitzar grans esforços mentals, sinó que es redueix a accions simples com realitzar sudoku, mots encreuats, sopes de lletres, llegir i fins i tot aprendre a tocar un instrument.
A més, si al llarg de la vida s’han après diversos idiomes, es tindran menys possibilitats de patir Alzheimer en un futur.
— Mantenir una vida social activa: les activitats d’oci poden retardar l’aparició de l’Alzheimer i fins i tot prevenir aquesta malaltia. La vida social implica anar al supermercat, conversar amb amics i familiars escoltant el que diuen i aportant nous arguments. Amb aquestes accions provoques que la teva ment romangui activa i en alerta. A més, la vida social es pot combinar amb activitats que requereixen activitat mental, com jugar als escacs, o a les cartes.